Ekonomi

Samsun’un Kırçan Otu Fiyatına Rağmen Yüksek Talep Görüyor

Samsun’un Çarşamba ilçesinin yöresel lezzetlerinden adaçayı otu, fiyatına rağmen vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor.

Yöresel lezzetlerden biri olan krizantem, sezonun açılmasıyla birlikte pazar yerlerinde satışa sunulmaya başlandı. Turşusu, kavurması ve birçok alternatifi ile sofraları süsleyen sarımsak, üreticileri tarafından pazarda kilosu 50 TL’den satılıyor. Fiyatına rağmen büyük beğeni ve talep gören ‘yeşil altın’ çelengin zahmetli bir toplama sürecinin ardından sofralara geldiğini kaydeden üreticiler, fiyatların bir önceki yıla göre bir miktar yükseldiğini söylediler.

Üreticiler, “50 TL’ye sattığımız paçuliyi müşteri pahalı bile bulmuyor. Çünkü toplaması çok zor. Çemen otunu herkes toplayamaz. Sağanak yağışlar fiyatları etkiledi. Fiyatlar geçen seneye göre arttı. Ayrıca, Karides sezonu açıldı, belki önümüzdeki günlerde fiyatlar düşer.”

Yerel lezzet rezene, dikenli topraklarda özenle toplanır. – SAMSUN

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu