Haber

Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Kolivar’a 11 yıl 11 aya kadar hapis

Seyir ettiği bir televizyon programında ve sosyal medya hesabında kullandığı sözler nedeniyle tutuklanan ve 11 yıla kadar hapis cezasına çarptırılan Ekmek Üreticileri Sendikası Lideri Cihan Kolivar hakkında iddianame düzenlendi. 11 ay.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan “şikayetçi” sıfatıyla yer aldı.

İddianamede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı aracılığıyla belgelere sunulan dilekçede, Kolivar’ın katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda “aşağılayıcı” sözler kullanmaktan şikayet edildiği belirtildi.

Zanlının bazı paylaşımlarının açıkça Cumhurbaşkanı’nın meziyet ve haysiyetine yönelik bir akın olduğu, bazı paylaşımlarının ise “halkın bir kesimini aşağılayıcı ve aşağılayıcı” olduğu belirtilen iddianamede, bu paylaşımların itibar kazandığı vurgulandı. sosyal medyada yapıldığı ve birçok kişi tarafından erişilebilir olduğu için tanıtım unsuru.

İddianamede, zanlının doğrudan Türk milletine hitabı ve topluma yönelik sözleri dikkate alınarak Türk milletini aşağılama kastıyla hareket ettiği belirtildi.

İddianamede Kolivar, “halkı kin ve düşmanlığa zincirleme”, “Cumhurbaşkanına zincirle hakaret” ve “Türk milletini, milletini aşağılama” suçlarından 2 yıl 5 aydan 11 yıl 11 aya kadar hapis cezasına çarptırıldı. Türkiye Cumhuriyeti devleti, devletin kurum ve organları”. talep edilen.

Ne oldu?

Seyir ettiği bir televizyon programında kullandığı sözler nedeniyle re’sen soruşturma altına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Lideri Cihan Kolivar, polis tarafından gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 9 Kasım’da sevk edildiği adliyede “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla tutuklanan Kolivar, avukatının itirazı üzerine 17 Kasım’da serbest bırakıldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

paslanmaz korkuluk
Başa dön tuşu